Znaczenie opowiadań w kulturach świata: mit, legenda, opowieść.
Głównymi elementami smaku w winogronie są węglowodany, kwasy oraz polifenole. Te trzy relacje dają winu trzy z pięciu fundamentalnych smaków: słodki, kwaśny oraz gorzki. W każdym bądź też razie, istnieje kolosalna ilość substancji w winogronach, które gwarantują smak. Substancje te są obecne w znikomych liczbach (ocenianych nieraz w milionowych cząstkach). Wszystkie te substancje dają winogronom charakterystyczny smak, definiowany, jako smak istotny. Smak podstawowy cechuje każdą formę winorośli. Większość składników smakowych odnajdują się położone w wewnętrznej części skórki grona. Skutkiem tego ważne jest, by tłoczenie zaprzątało znaczącą pozycję w procesie zapewnienia bazowego smaku każdemu winu – wina. Trzeba rozróżnić pomiędzy aromatem a bukietem. Aromat jest specyficznym zapachem wywodzącym z zastosowanej odmiany winorośli, w trakcie kiedy bukiet jest specyficznym zapachem sposobu produkowania wina. W ten sposób, na przykład, dwa wina z tego samego winogrona posiadają ten sam aromat, jednakowoż odmienny bukiet.
1. Sprawdź stronę
2. Przeglądaj
3. Przejdź dalej
4. Więcej informacji
Streetwear jako kulturowe zjawisko: moda spotyka sztukę.